Το blog μας

Ειδήσεις, πληροφορίες, οδηγίες από την ομάδα μας

Τέλη κυκλοφορίας 2019

Αναρτήθηκαν στην ΑΑΔΕ

Αναρτήθηκε: 27.11.18

Σύμφωνα με ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2019.

Τα τέλη κυκλοφορίας καταβάλλονται εμπρόθεσμα:

→ το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους (1/11 έως 31/12)

→ την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη ημέρα εάν το όχημα ταξινομηθεί εντός του τρέχοντος έτους.

Περισσότερα

Πόσες κατασχέσεις επιβάλλει κάθε ημέρα η εφορία

Αναρτήθηκε: 22.10.18

Με ρυθμό... πολυβόλου επιβάλλονται πλέον οι κατασχέσεις από τη φορολογική διοίκηση στους φορολογούμενους που δεν εκπληρώνουν εμπρόθεσμα τις φορολογικές τους υποχρεώσεις. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΑΑΔΕ για την αποτελεσματικότητα της φορολογικής διοίκησης, στο τέλος του 2017 οι φορολογούμενοι που βρίσκονταν υπό το καθεστώς μέτρων αναγκαστικής είσπραξης ανέρχονταν σε 1.050.077.

Περισσότερα

Όλα για τις αποδείξεις στη φετινή δήλωση

Δυνατότητα σε μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες να καρπωθούν το σύνολο της έκπτωσης φόρου

Αναρτήθηκε: 02.05.18

Την ουσιαστική παροχή της δυνατότητας σε όλους τους μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες να καρπωθούν το σύνολο της έκπτωσης φόρου που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο επέλεξε το υπουργείο Οικονομικών. Με ποιον τρόπο; Οι φορολογούμενοι θα δηλώσουν με δική τους ευθύνη το ποσό των καταναλωτικών δαπανών που πραγματοποίησαν το 2017, είτε με τη συλλογή χάρτινων αποδείξεων είτε με την πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πληρωμών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες. Έτσι, στη πράξη όλοι θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν την ελάχιστη απαιτούμενη δαπάνη προκειμένου να λάβουν την μέγιστη έκπτωση φόρου που δικαιούνται για τη έμμεση χορήγηση του αφορολόγητου ορίου.

Περισσότερα

Τέσσερις κινήσεις - ματ της εφορίας

για ταχύτερες κατασχέσεις

Αναρτήθηκε: 20.03.18

Τέσσερις κινήσεις κυκλωτικής πολιορκίας όσων φορολογούμενων δεν εκπληρώνουν εμπρόθεσμα της φορολογικές τους υποχρεώσεις και δεν προχωρούν σε ρύθμιση τμηματικής εξόφλησής τους ετοιμάζει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Περισσότερα

17.000 ακίνητα στο "ηλεκτρονικό σφυρί"

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό Τραπεζών για το 2018

Αναρτήθηκε: 08.03.18

Χίλια προγράμματα πλειστηριασμών θα πραγματοποιήσουν μέσα στο α΄ τρίμηνο του 2018 οι τράπεζες, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που επιτρέπει η σταδιακή αυξητική ροή των πλειστηριασμών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Περισσότερα

Ένας στους δύο χρωστά έως 500 ευρώ στην εφορία

Περισσότεροι από δύο εκατοµµύρια φορολογούµενοι

Αναρτήθηκε: 12.02.18

Περισσότεροι από δύο εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία έως 500 ευρώ. Την ακτινογραφία των φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία κάνουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων που παρουσίασε σε ξένους δημοσιογράφους ο διοικητής της Αρχής κ. Γ. Πιτσιλής. Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν και την πίεση στην οποία βρέθηκαν οι φορολογούμενοι κατά τη διάρκεια της κρίσης με αποτέλεσμα οι περισσότεροι από αυτούς να "κοκκινίσουν" στην εφορία αψηφώντας απλήρωτους φόρους.

Περισσότερα

Δηλώθηκαν 9,5 δισ. ευρώ "μαύρου χρήματος"

Πόσα εισπράχθηκαν

Αναρτήθηκε: 24.01.18

Μπορεί τα οικονομικά αποτελέσματα να είναι περίπου πενιχρά, αλλά τα στατιστικά στοιχεία για τα αποτελέσματα του προγράμματος εθελούσιας αποκάλυψης εισοδημάτων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016 και μετά από τρεις παρατάσεις πήρε μορφή μόνιμης ρύθμισης με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, έχουν και μια άλλη ανάγνωση.

Περισσότερα

Φιάσκο η πληρωμή φόρου κληρονομιάς

με εκχώρηση ακινήτου

Αναρτήθηκε: 17.01.18

Μπορεί το μέτρο να ψηφίστηκε το 2014 με υψηλές προσδοκίες, όμως στην πράξη το μέτρο θα μείνει στα χαρτιά. Για την πληρωμή φόρου κληρονομιάς με την εκχώρηση ακινήτου στο δημόσιο ο λόγος το οποίο θα εφαρμοστεί με τόσο αυστηρές προϋποθέσεις που επί της ουσίας δεν πρόκειται να εφαρμοστεί αφού θα μπορούν να κάνουν χρήση του φορολογούμενοι που θα μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Περισσότερα

Η κοροϊδία με μείωση αντικειμενικών και νέο ΕΝΦΙΑ

Ακυρώνεται το όποιο όφελος θα προκύψει από τη μείωση των τιμών ζώνης

Αναρτήθηκε: 14.01.18

Αποφασισμένη να ακυρώσει το όποιο όφελος θα προκύψει από τη μείωση των τιμών ζώνης σε μεσαίες και ακριβές περιοχές είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση. Από την άλλη, σχεδιάζεται να γίνουν παρεμβάσεις στον ΕΝΦΙΑ προκειμένου οι αυξήσεις τιμών ζώνης που θα γίνουν στην περιφέρεια και σε περιοχές με χαμηλές εμπορικές αξίες, στις οποίες διαμένουν κυρίως φορολογούμενοι χαμηλού εισοδηματικού προφίλ, να ακυρωθούν.

Περισσότερα

Πώς δεν θα χάσουν τις 100 δόσεις

εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι

Αναρτήθηκε: 03.01.18

Ένα εντελώς νέο και πολύ πιο αφιλόξενο τοπίο αντιμετωπίζουν από χθες εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν ρυθμίσει τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους οφειλές με τη σωτήρια ρύθμιση των 100 δόσεων. Ακόμη και με μια ημέρα καθυστέρηση στη πληρωμή νέων φορολογικών και ασφαλιστικών εισφορών θα χάνουν τη ρύθμιση και όλο το ανεξόφλητο υπόλοιπο των οφειλών τους θα γίνεται απαιτητό.

Περισσότερα

Χίλιες κατασχέσεις την ηµέρα από την εφορία

Τι δείχνουν τα στοιχεία της ΑΑ∆Ε

Αναρτήθηκε: 13.12.17

Στο "κόκκινο" βρίσκονται πλέον στη σχέση τους µε την εφορία περισσότεροι από 4 εκατοµµύρια φορολογούµενοι. Πρόκειται για όσους έχουν ληξιπρόθεσµες οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και οι οποίοι αντικρίζουν το πιο σκληρό της πρόσωπο µε µέτρα αναγκαστικής είσπραξης εναντίον τους.

Περισσότερα

Έφτασαν τα φετινά τέλη κυκλοφορίας

Ανάρτηση στο Taxis

Αναρτήθηκε: 24.11.17

Μπορεί να μεταδόθηκαν πολλαπλά σενάρια για αλλαγές που θα γίνονταν στα τέλη κυκλοφορίας –η σχετική πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών είχε άλλωστε ανακοινωθεί επισήμως– ωστόσο η ώρα για την πληρωμή τους έφτασε χωρίς καμία αλλαγή σε σχέση με πέρυσι.

Σήμερα αναμένεται να "φορτωθούν" στο taxisnet τα ειδοποιητήρια για περισσότερα από έξι εκατομμύρια οχήματα και οι ιδιοκτήτες τους θα πρέπει να εκπληρώσουν τη σχετική φορολογική υποχρέωση έγκαιρα προκειμένου να αποφύγουν την πληρωμή του τσουχτερού προστίμου.

Περισσότερα

Tα τελικά κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος

Αναρτήθηκε: 21.11.17

Όπως ανακοίνωσε χθες στην Ολοµέλεια η Υπουργός Εργασίας κα Έφη Αχτσιόγλου, κατά τη διάρκεια της οµιλίας της, δεν θα εκδοθεί κ.υ.α. για τον προσδιορισµό των κριτηρίων για την καταβολή του κοινωνικού µερίσµατος αλλά οι σχετικές διατάξεις ενσωµατώνονται στο νοµοσχέδιο µε νοµοτεχνικές βελτιώσεις.

Το Taxheaven σας παρουσιάζει κατ' αποκλειστικότητα τα κριτήρια για την καταβολή του κοινωνικού µερίσµατος.

Περισσότερα

Καµία αλλαγή στα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Αναρτήθηκε: 20.11.17

Καµία αλλαγή δεν προβλέπεται στα τέλη κυκλοφορίας του 2018, τα οποία θα πρέπει να καταβληθούν µέχρι τις 31 ∆εκεµβρίου, σύµφωνα µε την ΕΡΤ.

Όπως επισηµαίνει, οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων ανάλογα µε τον κυβισµό θα πληρώσουν για οχήµατα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2000 από 22 έως 1.230 ευρώ, από το 2001 έως το 2005 από 22 έως 1.260 ευρώ, από το 2006 έως και το 2010 από 22 έως 1.380 ευρώ και για τα νεότερης τεχνολογίας από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραµµάριο διοξειδίου του άνθρακα. Απαλλάσσονται όσα εκπέµπουν λιγότερο από 90 γραµµάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.

Περισσότερα