Το blog μας

Ειδήσεις, πληροφορίες, οδηγίες από την ομάδα μας

Τι σημαίνει για την τσέπη μας η απόφαση του ΣτΕ για ακύρωση του ΕΝΦΙΑ σε 4 περιοχές

Για ποιες περιοχές ισχύει η αλλαγή αντικειμενικών τιμών

Αναρτήθηκε: 18.11.16

Την ουσιαστική ανικανότητα -ή πολιτική σκοπιμότητα- της πολιτείας να προσδιορίσει τις αντικειμενικές αξίες ακινήτων με βάση την πραγματική κατάσταση στην κτηματαγορά, αλλά και τελικά την συνολική αδικία σε βάρος των φορολογούμενων που καλούνται να πληρώσουν έναν άδικο φόρο, αντικατοπτρίζει η απόφαση βόμβα του Β ́ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο έκρινε παράνομο τον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ σε τέσσερις (κατά βάσιν) ακριβές περιοχές της χώρας, ιδιοκτήτες ακινήτων στις οποίες είχαν προσφύγει ενώπιον του

Οι 10 αλλαγές που έρχονται στη φορολογία

Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αλλά και παρεμβάσεις στη φορολογία ακινήτων

Αναρτήθηκε: 08.11.16

Δέκα σημαντικές αλλαγές στη φορολογία που πρόκειται να ξεδιπλωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα προαναγγέλλονται μέσω του απολογισμού έργου του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη

"Μπλόκο" στους πλειστηριασμούς της εφορίας εξετάζει το Μαξίμου

Στοπ σε 21 πλειστηριασμούς ακινήτων

Αναρτήθηκε: 12.10.16

Σάλο προκάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου το δημοσίευμα του capital.gr για 21 πλειστηριασμούς ακινήτων, μεταξύ των οποίων και κατοικιών, που έχει ανακοινώσει για το επόμενο χρονικό διάστημα η Γενική Γραμματεία ∆ημοσίων Εσόδων

Μπαράζ πλειστηριασμών και από την εφορία

Ποια ακίνητα βγαίνουν στο σφυρί

Αναρτήθηκε: 10.10.16

Εκτός από τις τράπεζες και η Γενική Γραμματεία ∆ημοσίων Εσόδων ανεβάζει στροφές βγάζοντας στο σφυρί ακίνητα φορολογούμενων που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Απίστευτη ταλαιπωρία στις εφορίες για συμψηφισμούς ΕΝΦΙΑ

Στις ουρές χιλιάδες φορολογούμενοι ενώ είναι εφικτός ο αυτόματος συμψηφισμός

Αναρτήθηκε: 22.09.16

Σε μια απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται καθημερινά στις εφορίες χιλιάδες φορολογούμενοι. Και μάλιστα χωρίς κανέναν ουσιαστικό λόγο αφού συνωστίζονται για να συμψηφίσουν επιστροφές φόρων με νέες φορολογικές οφειλές ενώ τεχνικά οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας ∆ημοσίων Εσόδων έχουν δείξει στο παρελθόν ότι είναι εφικτοί οι αυτόματοι συμψηφισμοί.

Σ∆ΟΕ: ∆ιερευνά 1.207.047 "ύποπτα" ΑΦΜ

Λίστα-οδηγός για τη διενέργεια ελέγχων

Αναρτήθηκε: 16.09.16

Μία λίστα με 1.207.047 ονόματα φορολογουμένων, που περιλαμβάνονταν σε όλες τις λίστες φοροδιαφυγής, από τη λίστα Λαγκάρντ έως αυτή με τους διοικητές και τους υποδιοικητές του ΕΣΥ που ελέγχονται, έχει συντάξει η Ειδική Γραμματεία του Σ∆ΟΕ.

Η ανάλυση των στατιστικών του ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Στοιχεία και συγκρίσεις των ΕΝ.Φ.Ι.Α. 2016 και 2015

Αναρτήθηκε: 14.09.16

Η Γ.Γ.∆.Ε. (∆ΗΛΕ∆) κοινοποίησε χθες (σ.σ. 13.9.2016) στατιστικά στοιχεία που αφορούν την εκκαθάριση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2016 και συγκρίσεις με τον ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2015.

Διαβάστε περισσότερα

∆ιπλός φόρος για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο

Φόρος εισοδήματος και πρώτη δόση ΕΝΦΙΑ έως το τέλος του μήνα

Αναρτήθηκε: 09.09.16

Η ώρα της κρίσης για τους φορολογούμενους πλησιάζει. Στο τέλος Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι θα βρεθούν για πρώτη φορά φέτος αντιμέτωποι με την υποχρέωση να εκπληρώσουν δυο μεγάλες φορολογικές υποχρεώσεις. Τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Έρχεται μπαράζ κατασχέσεων ακόμα και για τους μικροοφειλέτες

Στόχος η αύξηση φορολογικών εσόδων από όσους δεν πληρώνουν.

Αναρτήθηκε: 06.09.16

Οι κατασχέσεις τραπεζικών υπολοίπων, ακινήτων και κάθε είδους εισοδήματος στα χέρια τρίτων αναδεικνύονται στον βασικό μοχλό πίεσης της Γενικής Γραμματείας ∆ημοσίων Εσόδων για την αύξηση των φορολογικών εσόδων από όσους δεν πληρώνουν.

Διαβάστε περισσότερα

Βάσει των εμπρόθεσμων δηλώσεων εισοδήματος και Ε9 θα υπολογίζονται οι εκπτώσεις στον ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Εκπτώσεις μόνο σε περίπτωση εμπρόθεσμων φορολογικών δηλώσεων

Αναρτήθηκε: 14.07.16

Σύμφωνα με την ΠΟΛ. 1081/2016 επήλθαν τροποποιήσεις στην παλαιότερη εγκύκλιο ΠΟΛ. 1212/2015 (σ.σ. δείτε τη κωδικοποιημένη) αναφορικά με τη διαδικασία χορήγησης εκπτώσεων και αναστολής πληρωμής του ΕΝ.Φ.Ι.Α

Διαβάστε περισσότερα

Παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων

Λόγω της αποχής των φοροτεχνικών-λογιστών

Αναρτήθηκε: 27.06.16

Παράταση παίρνει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων έως την Παρασκευή 15/07/2016. Υπενθυμίζεται οτι οι δηλώσεις πρέπει να υποβληθούν έγκαιρα ώστε να αποφευχθούν σχετικά προβλήματα. 

Σε περίπτωση που οι εκπρόθεσμες δηλώσεις φόρου δεν πληρούν τους κανόνες, θα υπάρχουν και τα ανάλογα πρόστιμα.

Διαβάστε περισσότερα

Μονόδρομος η παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Η παράταση μπορεί να δοθεί με απόφαση υπουργού και δεν απαιτείται νομοθετική παρέμβαση

Αναρτήθηκε: 21.06.16

Παράταση παίρνει η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί περίπου 3.530.000 δηλώσεις φυσικών προσώπων σε αντίθεση με τις δηλώσεις νομικών προσώπων που δεν ξεπερνούν το 17% του συνόλου τους.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα, είναι η 15η Ιουλίου 2016.

Διαβάστε περισσότερα

Χάνουν μαζικά τη ρύθμιση των 100 δόσεων

Πιο αυστηρό το πλαίσιο για την απώλεια της ρύθμισης λόγω μη εκπλήρωσης νέων φορολογικών οφειλών

Αναρτήθηκε: 07.06.16

Η ρύθμιση σήμερα χάνεται αν ο φορολογούμενος δεν εκπληρώσει ή ρυθμίσει μια νέα οφειλή εντός 30 ημερών από την ημέρα που λήγει η προθεσμία πληρωμής της.
Από την 1η Ιουλίου έως και το τέλος του 2017, η παραπάνω προθεσμία μειώνεται στις 15 μέρες ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2018 η ρύθμιση θα χάνεται ακόμη και αν ο οφειλέτης αφήσει απλήρωτη ή εκτός ρύθμισης μια νέα οφειλή έστω και για μια ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγές στην εκκαθάριση και βεβαίωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2016

Χωρίς τη μείωση του 20% στα κενά μη ηλεκτροδοτούμενα ο ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2016

Αναρτήθηκε: 01.06.16

Η εκκαθάριση και η βεβαίωση του ΕΝ.Φ.Ι.Α. του 2016 (περιουσιακή κατάσταση την 1.1.2016) η οποία θα γίνει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ∆ΕΝ θα λάβει υπόψη την μείωση που καθορίζεται από τις διατάξεις του άρθρου 4 του ν. 4223/2013 (ΦΕΚ 287 Α') και του συμπληρωματικού με τις διατάξεις του άρθρου 5 του ίδιου νόμου.

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι οι νέοι φόροι στην ζωή μας

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο για να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος

Αναρτήθηκε: 23.05.16
Επικυρώθηκαν χθες με την ψηφοφορία στην Βουλή οι φόροι που θα στοιχήσουν συνολικά στους φορολογούμενους περίπου 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ για την επόμενη τριετία.
Από τη φορολόγηση δεν γλιτώνει σχεδόν τίποτα καθώς θα επιβληθούν νέοι φόροι και επιβαρύνσεις σχεδόν σε όλο το φάσμα της κατανάλωσης και του εισοδήματος.

Διαβάστε περισσότερα