Το blog μας

Ειδήσεις, πληροφορίες, οδηγίες από την ομάδα μας

Σύντομα η λύση για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις διακοπών

Nέα ευέλικτη διαδικασία

Αναρτήθηκε: 08.03.16

Το μείζον θέμα για τις επιχειρήσεις, που αφορά στην εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας πέραν του έτους, βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής, συζήτησαν κατά τη συνάντηση, που είχαν, οι Γενικοί Γραμματείς, ∆ημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής, και Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης.

Διαβάστε περισσότερα

 

«Μπλόκο» και στις φορολογικές δηλώσεις

Οι δανειστές δεν εγκρίνουν τις αλλαγές στα έντυπα της εφορίας, ενώ δεν απαντούν και για το φορολογικό

Αναρτήθηκε: 01.03.16

Εμπλοκή στην υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων προκαλεί η... σιωπή των δανειστών.

Το κουαρτέτο δεν έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου, για να αρχίσουν να υποβάλλονται οι δηλώσεις από τώρα έως το τέλος του Απριλίου, ώστε ο φόρος εισοδήματος να καταβληθεί πιο νωρίς και σε περισσότερες δόσεις, και συγκεκριμένα σε 5 έως 8, από τον Μάιο έως τον ∆εκέμβριο.

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη υποβολής φορολογικών δηλώσεων

Yποβολή φετινών φορολογικών δηλώσεων από 1η Μαρτίου

Αναρτήθηκε: 26.02.16

Με ημερομηνία έναρξης υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων την 1η Μαρτίου βαδίζουν πλέον στο υπουργείο Οικονομικών καθώς φαίνεται ότι έχει χαθεί ο στόχος να ανοίξει η σχετική εφαρμογή εντός του Φεβρουαρίου. Ο λόγος; Μεγάλη καθυστέρηση στην νομοθέτηση ρυθμίσεων που θα ξεκαθαρίσουν μερικές βασικές λεπτομέρειες αναφορικά με τις νέες φορολογικές δηλώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόστιμο για τα ανασφάλιστα ΙΧ

Αναρτήθηκε: 24.02.16

Τις περίπου 700.000 φθάνουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις των ασφαλιστικών εταιρειών, τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους χωρίς να είναι ασφαλισμένα. Ενώ ήδη από το 2013 υπάρχει νομοθεσία και διαδικασία για τον εντοπισμό τους και την επιβολή κυρώσεων τους ιδιοκτήτες τους, η σχετική εφαρμοστική υπουργική απόφαση πήρε τώρα το δρόμο για την Εφημερίδα της Κυβέρνησης για να ξεκινήσουν αμέσως μετά οι διαδικασίες ελέγχου.

Διαβάστε περισσότερα

Από φθινόπωρο το περιουσιολόγιο

Μάθετε τι θα συμπεριληφθεί

Αναρτήθηκε: 12.02.16

Για το φθινόπωρο, όπως όλα δείχνουν, παραπέμπεται η εφαρμογή του περιουσιολογίου, ενώ δεν αποκλείεται να καθυστερήσει ακόμα περισσότερο και να τεθεί σε λειτουργία από το 2017. 

Η καθυστέρηση στην κατάθεση των σχετικών διατάξεων αλλά και το πεπερασμένο ηλεκτρονικό σύστημα taxis καθιστούν αδύνατη τη δημιουργία του περιουσιολογίου, στο οποίο θα συμπεριληφθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογούμενων.

Διαβάστε περισσότερα

Από 1η Απριλίου οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

Προς εξορθολογισμό το σύστημα επιδομάτων

Αναρτήθηκε: 05.02.16

Την 1η Απριλίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός αρμόδια για θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, μετά τη συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών την Πέμπτη.

Διαβάστε περισσότερα

Η νέα κλίμακα που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στους θεσμούς

Του Σπύρου ∆ημητρέλη

Αναρτήθηκε: 03.02.16

Ανατροπές και μετατοπίσεις φορολογικού βάρους φέρνει για μεγάλες κατηγορίες φορολογούμενων η νέα ενιαία φορολογική κλίμακα που έδωσε χθες στους εκπροσώπους των θεσμών το οικονομικό επιτελείοΠρόκειται για προτάσεις που θα οριστικοποιηθούν μετά από διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και πουσύμφωνα με πληροφορίεςστοχεύουν στο να φέρουν στα κρατικά ταμεία πρόσθετα φορολογικά έσοδα σε μόνιμη βάση τουλάχιστον 380 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα

Κατεβλήθη η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Η δεύτερη δόση, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο

Αναρτήθηκε: 01.02.16

Η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης, συνολικού ποσού 52 εκατομμυρίων ευρώ, πιστώθηκε σε 330.000 φορολογούμενους την περασμένη Παρασκευή. Πρόκειται για δικαιούχους του επιδόματος, με βάση τις αιτήσεις που είχαν υποβληθεί ως 31 ∆εκεμβρίου 2015.

Η δεύτερη δόση, όπως προβλέπεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, θα καταβληθεί έως τον Ιούνιο. Συνολικά φέτος θα διατεθούν για επίδομα θέρμανσης 105 εκατομμύρια ευρώ μετά την αυστηροποίηση των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων

Υπενθυμίζεται ότι τα εισοδηματικά κριτήρια προβλέπουν ως δικαιούχουςάγαμους με ατομικό εισόδημα έως 12.000 ευρώέγγαμους έως 20.000 ευρώ με προσαύξηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί ενώ για τις μονογονεϊκές οικογένειες το όριο εισοδήματος διαμορφώνεται στα 22.000 ευρώ (το οποίο προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο). 

Η ακίνητη περιουσία του δικαιούχου δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 100.000 ευρώ για τον άγαμο και τα 200.000 ευρώ για τον έγγαμο

ΠηγήΣΚΑΪ 

 

taxheaven.gr 

Παράταση στις εκπρόθεσμες διακοπές

Αναρτήθηκε: 28.01.16

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με το Υπ. Οικ. ενημερωθήκαμε ότι, υπεγράφη σήμερα σχετική απόφαση για την παράταση στην προθεσμία υποβολής των εκπρόθεσμων δηλώσεων διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016. Σύντομα θα δημοσιευθεί και επίσημα η εν λόγω απόφαση

Σιωπηρή παράταση για την υποβολή των ΜΥΦ

Mετάθεση στις διορθώσεις των αποκλίσεων για ένα μήνα

Αναρτήθηκε: 21.01.16

Σύμφωνα με έγκυρη ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών θα μπορούν να υποβάλλονται χωρίς πρόστιμο οι ΜΥΦ του 2014 μέχρι την Παρασκευή 22/1/2015. 

Διαβάστε περισσότερα

Έκπτωση φόρου έως 70% για εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων

Δελτίο τύπου

Αναρτήθηκε: 04.01.16

Έκπτωση έως και 70% θα έχουν οι φορολογούμενοι που θα αποκαλύψουν στο ελληνικό Δημόσιο αδήλωτα εισοδήματα τα οποία διατηρούν σε εγχώριες τράπεζες ή πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Το ύψος της έκπτωσης επί του φόρου θα συνδέεται με την επένδυση των κεφαλαίων που θα νομιμοποιηθούν. Σύμφωνα με το σχέδιο που αποκαλύπτει σήμερα η «Κ», το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης θα έχουν όσοι τοποθετήσουν τα εισοδήματά τους σε ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ή έντοκα γραμμάτια. 

Διαβάστε περισσότερα

Παράταση στα τέλη κυκλοφορίας 2016


Δελτίο τύπου

Αναρτήθηκε: 31.12.15

Το Υπουργείο Οικονομικών, ανταποκρινόμενο στα αιτήματα πολιτών και κοινωνικών φορέων, παρατείνει την προθεσμία αγοράς τελών κυκλοφορίας για το 2016, μέχρι και την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016.

 

Διαβάστε περισσότερα

Καταβολή οικογενειακών επιδομάτων Δ’ τριμήνου 2015

Δελτίο τύπου

Αναρτήθηκε: 29.12.15

Την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα Δ’ τριμήνου 2015 (Eνιαίο Eπίδομα Στήριξης Tέκνων και Eιδικό Eπίδομα Tρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) στους δικαιούχους που υπέβαλλαν αίτηση Α21 μέχρι 25-11-2015 και πληρούν τις προϋποθέσεις.

Διαβάστε περισσότερα